Домашни хрупкави земелки

05/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"И да не забравите най-важното - печете до хрупкава коричка и хапвате с удоволствие "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр. ( жълтъка за намазване)
  • хладка вода - 300 мл
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • типово брашно - 400 г
  • бяло брашно - 400 г
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате двата вида брашно, прибавяте маята, солта, захарта, правите кладенче и сипвате белтъка, олиото и хладката вода.

Замесвате меко тесто, което оставяте на топло да втаса.

Когато удвои обема си, правите топки големи колкото малка ябълка, с нож правите кръстче и редите в тави на разстояние.

Оставяте да втасат, след което мажете с разбития жълтък с малко вода и олио.

Посипвате със семената и печете в загрята фурна до златиста хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар