Елховски бабек

05/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Едно невероятно мезе по автентична рецепта за хубаво вино!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 903
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 кг (шарено)
  • сланина - 1 кг
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 11 с.л.
  • люти чушки - 2 с.л. едро смлени
  • чубрица - 10 с.л.
  • сол - 210 г
  • захар - 1 к.ч.
  • праз - 1 бр.
  • гайдички - 4 - 5 бр. стомах за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината нарежете на парчета и смелете на най-едрата решетка на месомелачката.

Праза нарежете на много ситно.

Сипете каймата в голямо корито и сипете от всички изброени подправки. Хубаво омесете и покрийте с найлон плътно да не влиза въздух.

Оставете в студено помещение, на другия ден отново омесете, така в продължение на 4-5 дни.

Напълнете в стомасите, като внимавате да не влиза въздух. Вържете ги здраво и закачете да се изсушават на студено и проветриво място.

След 2-3 дни притиснете, за да придобият плоска форма.

Когато вече са изсъхнали и твърди, е желателно да се заровят в пепел, така узряват напълно и към месец Май са готови за консумация.

Едно невероятно мезе за хубаво вино!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар