Баклава Саралия

05/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Сочни, майсторски направени и много ароматни - с такива саралийки бихме искали да започваме всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 018
  • Преглеждания за месеца1126
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • точени кори – 2 пакета фини
  • краве масло – 250 г
  • орехи – 200 г счукани
  • за сиропа
  • захар – 1 кг
  • вода – 1 литър
  • лимон – 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, като обедините съставките и след като заври, варите 10 минути и оставяте да се охлади.

Разстелете корите на двата пакета един върху друг.

С помощта на тънка точилка започнете навиването на саралиите откъм широката страна на корите. С помощта на четка намажете първата кора с разтопено масло, поръсете с орехи и навийте с точилката на не много стегнато руло.

Намажете втората кора с масло, навийте и нея върху първата. С ръце събирате двата края на рулото чрез плъзгане към средата на точилката и измъквате саралията отново чрез плъзгане от единия край на точилката. Така процедирате с всичките кори 2х2.

Подредете оформените саралии в подходяща намазана с масло тава и намажете отгоре с останалото масло. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до желания от вас загар.

Изпечената баклава нарежете на малки парчета и оставете да се охлади напълно.

Охладената баклава залейте равномерно с помощта на черпак с охладения сироп.

Завийте баклавата с алуминиево фолио и след 12 часа престой така е готова за сервиране.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар