Печени патладжани в буркани

05/03/2017
"Който иска вкусно кьопоолу по всяко време на годината, трябва да се приготви, докато е време - а как става точно - ще откриете само тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изпичате патладжана на скара, на плоча или във фурна (най-хубав става на чугунена плоча). Слагате го в тенджера с капак, за да се задуши. Докато е още топъл, започвате да го белите.

Изчистения патладжан наредете изправен в гевгир, за да се отцеди водата (това е много важно, защото в противен случай бурканите ви може да се развалят).

Посолете патладжана и го наредете плътно в буркани. Запечатайте капачките и варете минимум час и половина, най-добре два.

Така приготвен, патладжанът издържа повече от 2 години!
С времето се променя цвета му най-отгоре, но това не е за сметка на вкусовите му качества!

Подходящ е за приготвянето на кьопоолу и различни разядки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар