Мариновани крилца на грил тиган

05/03/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Перфектното бирено мезе вече ви чака в чинията, от вас само се иска да запишете рецептата и дадете един лайк вместо Наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо843
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1 кг
  • сол
  • соев сос
  • унисос
  • риган
  • лют червен пипер - или сладък
  • черен пипер
  • джинджифил
  • олио
  • лимон - резенче за сервиране
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките крила и нарязваме на бутче и крилце. Заливаме с вода. Слагаме сол и оставяме да се сварят, като внимаваме да не преварим.

Готовите крила изваждаме от бульона и отцеждаме. Слагаме в купа и поливаме леко с олио. Подправяме със соев сос, унисос, черен пипер, риган, джинжифил и лют/сладък червен пипер (количество подправки по вкус).

Разбъркваме добре крилцата с подправките и оставяме на хладно за 30 минути да се овкусят.

Подправените крилца печем до готовност от двете страни в намазан с мазнина грил тиган. Поднасяме с резенче лимон и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар