Шашлък по кавказки

05/03/2017
"Не е важен само шашлъкът, важна е и гарнитурата, че и компанията, която ще ги хапне, е важна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца366
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 2 кг
  • чушка - 3 - 4 бр.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на парчета като за шишчета. На всяко шишче нареждаме по едно парче месо, парче лук и парче чушка.

Печем на скара до готовност на месото. Слагаме готовите шишчета в голяма чиния върху предварително направената гарнитура, която се приготвя по следния начин.

Задушаваме ориза в половината масло заедно с нарязания на ситно кромид лук и малко сол. Заливаме го с водата и поръсваме с черен пипер. Печем до готовност на ориза. Готовият ориз поръсваме със ситно нарязан зелен лук.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар