Овнешки бут по средногорски

05/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 2 к да е от бута
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинови лист - 1 - 2 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сока на 1 лимон
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на едри парчета.

След това го задушаваме на тих огън до омекване с малко сол и вода.

През това време нарязваме всички зеленчуци и ги добавяме към месото.

Добавяме водата и оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност.

Когато е готово, го поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар