Дребни соленки с крема сирене и мак

05/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Нарочно ги направихме дребни, за да може за ги хапвате на една хапка - и то каква "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 536
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г
  • крема сирене – 250 г
  • краве масло - 200 г
  • яйце – 1 бр.
  • маково семе - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Прибавете меко краве масло, предварително престояло на стайна температура. Чукнете едно яйце в купичка и леко разбийте с вилица, а след това прибавете и него към брашното. Сложете също две пакетчета крема сирене, ръснете три супени лъжици маково семе и замесете с всички продукти меко тесто.

Набрашнете леко плота и разточете от тестото лист с дебелина 5 мм.
Изрежете с малки формички за бисквити, за да получите дребни соленки за една хапка.

Остатъка от изрязването на тестото отново разточете също върху леко поръсен с брашно плот и изрежете соленките за втората тава.

Ако желаете може да ги намажете с жълтък. Тук една част не са намазани, защото на мене повече ми харесват така, но въпрос на вкус.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете соленките върху хартия за печене /винаги е по-сигурно да не залепват по дъното на тавата/.

Печете за 10-на минути, а щом леко порозовеят, ги извадете.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар