Печени кюфтета с картофи и коприва

05/03/2017
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"Вкусно пролетни кюфтенца с интересен вкус и неустоим аромат - перфектната пролетна вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 638
  • Преглеждания за месеца5369
  • Преглеждания за седмицата1366
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, нарязвате и сварявате в подсолена вода 4-5 картофа.

Попарвате 2 шепи коприва, накълцвате я на ситно и я добавяте към картофите.

Когато изстинат, чуквате 2 яйца, добавяте 100 г натрошено сирене и 100 г настърган кашкавал. Оставяте сместа за 30 мин в хладилника да стегне.

Включвате фурната на 200 градуса, оформяте кюфтета и овалвате в галета (аз използвах оризово брашно). Нареждате в тава, покрита с хартия за печене, и печете до златисто.

Подкрепихме със зелена салата с репички и студена биричка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Михаела Михайлова
Картофите сигурно се намачкват?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв