Салата айсберг със скариди

06/03/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34433363
"Лятото идва със свежа салата айсберг, гарнирана с ароматни скариди и придружена с бутилка от най-доброто ни бяло вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 766
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме винегрет от 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимон, 1 ч.л. горчица и щипка сол. Бъркаме докато се получи хомогенна смес.

Скаридите се размразяват и отцеждат. В загрят тиган с малко зехтин се задушават нарязаният чесън, чушка и джинджифила. После се добавят скаридите за около 5-6 минути, докато порозовеят.

Прибавя се една лъжица от кокосовото мляко. Задушават се още 5-6 минути и накрая се добавя черният пипер.

В купа за салата се смесват 1/2 от айсберга, 1 шепа рукола и настърганият морков. С приготвения сос винегрет заливаме салатата. Накрая гарнираме със задушените скариди.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар