Ябълково-шоколадови мъфини

06/03/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач29619319
"Много нежни, ароматни и леки мъфини, с които ще спечелите аплодисментите на гостите "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 993
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват сухите съставки - брашно, сода, бакпулвер, какао и канела. Бърка се до получаване на хомогенност.

В отделен съд се разбиват яйцето и захарта и към тях се добавят олиото и киселото мляко. Смесват се двете смеси и се разбърква 10-15 пъти с лъжица. Не се бърка много, а само докато сухата смес поеме мократа.

Ябълките се настъргват на едро ренде и се добавят към сместа. Разбърква се няколко пъти. Във формичките пълним 2/3 от тях, без да притискаме.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар