Моята мусака

06/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743418
"Опитайте тази мусака и толкова ще ви хареса, че задължително ще стане вашата мусака - любима на цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 409
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна, лука нарежете на ситно, моркова настържете, картофите обелете и нарежете на дребни кубчета, чушките съвсем на ситно, каймата смесете с 1 кафеена чашка вода и омачкайте с ръце, към доматите прибавете щипка захар. В подходящ съд запържете последователно чесъна, лука, моркова, чушките.

Добавете каймата, която се размесили с вода. Запържете и нея до получаване на трохи. Добавете и картофите към сместа. Запържете и тях и ако е необходимо долейте още вода или бульон. Прибавете и доматите.

След като всичко е задушено и запържено до полуготовност свалете от котлона и овкусете със солта, черния пипер, пушения червен пипер и чубрицата. Изсипете в подходяща тавичка и печете във фурна на вентилатор.

Пригответе заливката като разбиете яйцата с тел, добавете брашното, киселото и прясното мляко. Отново разбъркайте, овкусете с малко сол и черен пипер, добавете настъргания кашкавал и наситения пресен магданоз.

След като мусаката се е изпекла излейте заливката и допечете още 15 минути. Поднесете с кисело мляко или млечен сос с пресен чесън. Вкусно да ви е!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар