Моята мусака

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Моята мусака
Снимка: Vannq88
4 / 5
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Опитайте тази мусака и толкова ще ви хареса, че задължително ще стане вашата мусака - любима на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 зелена +1/2 червена чушка
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 400 г от консерва + щипка захар
  • сол
  • пушен черен пипер
  • лют червен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио - 3 с.л.
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - пресен
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна, лука нарежете на ситно, моркова настържете, картофите обелете и нарежете на дребни кубчета, чушките съвсем на ситно, каймата смесете с 1 кафеена чашка вода и омачкайте с ръце, към доматите прибавете щипка захар. В подходящ съд запържете последователно чесъна, лука, моркова, чушките.

Добавете каймата, която се размесили с вода. Запържете и нея до получаване на трохи. Добавете и картофите към сместа. Запържете и тях и ако е необходимо долейте още вода или бульон. Прибавете и доматите.

След като всичко е задушено и запържено до полуготовност свалете от котлона и овкусете със солта, черния пипер, пушения червен пипер и чубрицата. Изсипете в подходяща тавичка и печете във фурна на вентилатор.

Пригответе заливката за мусаката като разбиете яйцата с тел, добавете брашното, киселото и прясното мляко. Отново разбъркайте, овкусете с малко сол и черен пипер, добавете настъргания кашкавал и наситения пресен магданоз.

След като мусаката се е изпекла излейте заливката и допечете още 15 минути. Поднесете с кисело мляко или млечен сос с пресен чесън. Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: