Агнешки котлети и ребърца с дробене

06/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2916873
"Ястие с аромат на пролет - перфектната гозба за Великденската трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го сложете в тенджера, залейте с вода, сипете една лъжица сол, пуснете 5-6 зърна бахар, 2-3 дафинови листа, 10-на зърна черен пипер и се добавя една малка чашка ракия. Поставете на огъня и като заври, намалете на тих огън, оберете пяната и оставете да ври 40 минути.

Сложете в друга тенджера на огъня набора от агнешките дреболии - сърце, черен и бял дроб, чревца и шкембе, залейте с вода, пуснете малко сол, два дафинови листа и 4-5 зърна бахар. Сварете на бавен огън, а след това извадете и нарежете.

В друг съд - плитка и широка тенджера капнете малко олио и пуснете да се запържи една глава лук, накълцана на кубчета, заедно с моркова, също нарязан на кубчета. Щом стане прозрачен лука, прибавете накълцания зеления лук и чесън. Разбъркайте и добавете измития ориз.

Запържете още две-три минути, като разбърквате и прибавете булгура. Поръсете с една лъжица червен пипер, а след това залейте с 5 чаши от бульона, в който са се варили агнешките продукти, като го прецедите.

Накълцаните дреболии прибавете към ориза и поръсете с девесил и джоджен, разбъркайте добре и прехвърлете в подходяща тава. Подредете отгоре месото, като го навлажните с бульон и намажете с щипка червен пипер. Загрейте фурната и сложете ястието да се пече на 200 градуса за 40 минути, докато се запече месото.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.03.2017 20:05
Лелее, уникална вкусотия, това дробене много го обичам.Често ходим по селата и на разни събори, винаги сме голяма компания, от моите близки и приятели никой не яде карантии и дробенето, а на тези събори винаги се сервира агнешко с дробене. Всички го прехвърлят в моята чиния и аз като невиждала всичко си изяждам. Едва ходя после, обаче не го оставям :)) Страхотно е, Дани!
1
0
Даниела Русева
Много благодаря, Сия! Да, вярно е, че много хора не обичат агнешкото изобщо, но у дома всички го харесваме, дори повече от всяко друго месо. А и карантийката не делим. Ноооо, не мога да го докарам, както навремето родителите ми го правеха в селската пещ. Сега ги има само спомените. Но и на градската фурна си го бива.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв