Слоести кифли Миди

06/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Пухкави и мекички - тези питки са перфектната закуска за цялото семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 943
  • Преглеждания за месеца462
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 1ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • мая – 20 г прясна
  • сол - 1 к.л.
  • захар – 1 с.л.
  • брашно – 6 ч.ч.
  • масло – 125 г за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в купа, маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Добавете разбитите яйца, киселото мляко, олиото и солта и разбъркайте сместа. Добавяйки брашното на етапи, замесете меко и еластично тесто.

Разделете тестото на 5 равни части и оформете на топки, които разточвате на 5 тънки кори една по една с еднакъв размер. Всяка кора, намажете обилно с меко масло, подредете ги една върху друга и навийте всички заедно на руло.

Поставете рулото за 30 минути в хладилник. След определеното време извадете рулото и нарежете на филии с размер 2 см.

Наредете филийките хоризонтално в тава застлана с хартия за печене и поставете в средата им желаната от вас плънка сладка или солена. Сгънете филиите на две с леко притискане с пръсти като мидички.

Намажете кифлите с разбит жълтък + 1 с.л. прясно мляко, поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете до лек загар.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Много симпатични кифлички, Мария! Като че ли те викат, не можеш да ги подминеш!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв