Домашни сладки Линцер

06/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор495344902
"Готови ли сте за майсторски клас по сладкарство?"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 640
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • мас – 1 ч.ч. разтопена
  • олио – ¾ ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • есенция – 1 бр. по избор
  • брашно - за меко тесто
  • още
  • течен шоколад – 1 кутийка
  • кокосови стърготини – 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от продуктите за него. Започнете обработката на тестото докато още не е стегнало. За целта ще ви е нужна машинка за мелене на месо със специална представка за такива сладки (вижте я в снимките).

Изрежете бисквитите с тази машинка с размери около 6-7 см. и подредете в тава застлана с хартия за печене на малко разстояние. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до лек загар, оставете ги да се охладят добре.

Слепете бисквитките по 2 с течен шоколад. Потопете единия край в леко затоплен (за да е още по течен) шоколад, а после в кокосовите стърготини.

Готовите домашни линцери съхранявайте в метална кутия - колкото повече престоят, толкова по-меки и вкусни стават.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар