Печено агнешко със зелен лук

10/04/2012
magi yordanovaот magi yordanovaНовак
"Ароматът на зеления лук се съчетава чудесно с печеното агнешко месо, в резултат на което ставаме от масата и си сипваме още една порция "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 025
  • Преглеждания за месеца1754
  • Преглеждания за седмицата1291
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг.
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л., млян
  • сол - 1 с.л.

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от олиото, червени и черния пипер, солта и чаша вода. Разбъркват се, докато се разтворят добре подправките.

В нея се овалват нарязаните порции месо и се подреждат в тава. Лукът се нарязва и се слага върху порциите. Наливат се една-две 1 чаши вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в загрята фурна на 180-200С за около 2-2, 30ч. Агнешкото е готово когато започне да се отделя от кокала лесно.

Сервира се със зелена салата или друга по избор.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 17
4 9
3 5
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ц.Кънев
Ц.Кънев
02.05.2014 12:56
Лука е добре да се сложи отдолу.Може да се нареже лапад към лука и да се сложи малко джоджен.
13
0
иван иванов
иван иванов
05.05.2013 12:36
много вкусно, но да не забравяме и бирата!!!
2
0
stefi
stefi
07.02.2013 06:40
много вкусно
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв