Навити банички с праз и гъби

06/03/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач
"Ароматни банички за всички, насам, народе, топли-топли от фурната "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 листа
  • гъби - 4 бр.
  • праз - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза и го режем на колелца. Гъбите почистват и се режат на кубчета. В тиган слагаме масло да се разтопи и слагаме праза да се запържи.

Добавяме и гъбите и ги оставяме да омекнат. След като са готови ги изсипваме в чиния, добавяме им сол и черен пипер на вкус, разбъркваме и оставяме да поизстинат.

Разстиламе по 2 листа, мажем масло със силиконова четка, слагаме от сместа и навиваме на руло. По същия начин и останалите листи. В намазана с масло тавичка, подреждаме навитите банички.

Разбиваме яйцето в купичка и мажем обилно баничките. Слагаме в загрята фурна на 200 градуса да се изпекат за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар