Грис тарталета с ябълки и карамелен крем

06/03/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Не сме виждали друга тарталета, която толкова много да прилича на произведение на изкуството "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипвате 800 мл прясно мляко. В останалото мляко се разтваря грисът. След като млякото заври, се добавя захарта. Оставя се да се разтопи. Налива се сместа с гриса и се бърка докато се сгъсти (около 3-4 минути).

Маха се от котлона и се изсипва сместа във форма за тарталета (с изпъкнало дъно). Оставя се да се охлади. Прибира се в хладилника да се стегне напълно. Карамелизира се захарта с маслото. Налива се около 150 мл от сметаната (загрята). Разбъркайте добре, за да се хомогенизира.

Свалете от котлона и оставете да се охлади. Разбива се останалата сметана и към нея прибавете на тънка струя 2/3 от карамеления сос, като бъркате непрекъснато. Загрейте останалия карамелен сос и в него пуснете нарязаните на филийки ябълки.

Варете ги около 2-3 минути. Извадете и ги оставете да се охладят.Изважда се тарталетата от хладилника и се освобождава от формата. Пълни се с карамеления крем (оставете малко за украса), а върху него се подреждат ябълките.

Залейте ги с останалия карамелен сироп, поръсете с малко смлени орехи и украсете с розички от карамеления крем. Връща се обратно в хладилника да се стегне напълно.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.03.2017 19:57
Доби, много е красива, като нарисувана е.. разкош!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв