Печено овнешко с плънка от шунка и яйца

06/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото, обезкостяваме го и го начукваме много добре. Поръсваме го със сол и черен пипер и го намазваме добре с горчицата.

След това добавяме предварително направената плънка от накиснатия хляб в прясното мляко, и нарязаните на кубчета яйца и шунка. Завиваме месото на руло и го завързваме добре с конец.

Изпържваме го хубаво от двете страни в мазнината, след което го поставяме в тавичка и го заливаме с бульона и ситно нарязаните корени от магданоз и керевиз. Печем в умерена фурна за около 1 час, като от време на време го поливаме със соса от печенето.

Когато месото е готово го изваждаме в чиния, а към соса от печенето прибавяме виното, лимоновия сок и сметаната. Разбъркваме добре соса и с него заливаме месото. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар