Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Овнешко месо във фолио

Овнешко месо във фолио

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Овнешко месо във фолио1 / 2
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 2 кг
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на по-едри парчета. Зеленчуците нарязваме на кръгчета, а подправките на ситно.

Слагаме всичко в дълбок съд и добавяме виното и предварително разтопеното масло. Поръсваме със сол, черен и червен пипер и разбъркваме добре. Оставяме в хладилник да престои 5-6 часа.

След това изрязваме 6 правоъгълни парчета от фолиото и върху него слагаме пергаментова хартия със същия размер.

Отгоре разпределяме равномерно сместа върху всички парчета фолио и завиваме добре във формата на пликче (ако е необходимо завързваме с конец) и ги нареждаме в тавичка.

Отгоре заливаме с вода и печем в умерена фурна за 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: