Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с кисело зеле и картофи на фурна

Кюфтета с кисело зеле и картофи на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кюфтета с кисело зеле и картофи на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сочни кюфтенца и задушено кисело зеле - който се е сетил да ги съчетае, е истински гений, а вие може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка (около 1 кг)
  • картофи - 300 - 400 г
  • праз - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • корнфлейкс - натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете. Към него добавете нарязаното на ивици зеле. Налейте малко от зелевия сок и 1 ч.ч вода. Задушавайте докато омекне.

Сварете картофите до полуготовност. Обелете и ги нарежете на колелца. В тавичка сипете зелето. Добавете подправките и картофите.

Леко разбъркайте и сложете тавата във фурната. Печете на 200 градуса, около 35 минути (или докато се запече и остане на мазнина).

Омесете каймата с изброените продукти (без корнфлейкса). Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в натрошения корнфлейкс. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене.

Печете на 200 градуса около 25-30 минути (зависи от големината на кюфтенцата).

Сервирайте зелето с картофите и кюфтенцата.

Кюфтетата с кисело зеле и картофи на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: