Кебап от овнешко месо със зеленчуци и булгур

06/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на парчета. След това задушаваме месото до омекване в собствената му мазнина, заедно с малко сол. Когато това стане прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина.

Добавяме олиото и маслото и задушаваме за 10-15 мин. След това добавяме настърганите на едро ренде домати и продължаваме да задушаваме още 15-20 мин.

Към всичко това добавяме ситно нарязания джоджен, черен пипер, виното и водата и варим на тих огън до омекване на месото.

Когато е почти готово добавяме измития булгур и оставяме още 20 минути да се задушава. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар