Панирани филийки със сметана и корнфлейкс

06/03/2017
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Не сте опитвали филийки с толкова хрупкава коричка, честна дума "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 695
  • Преглеждания за месеца1694
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • хляб - 1 бр. (около 10 - 12 филии)
  • сметана - 150 мл за готвене
  • яйца - 5 бр.
  • корнфлейкс - 150 - 200 г натурален
  • масло - 50 г
  • за гарниране
  • пудра захар
  • сладко
  • кисело мляко

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със сметаната. Натрошете корнфлейкса на ситно. В тиган сгорещете олио и добавете маслото.

Вземете една филия хляб и я потопете в яйчената смес. Отцедете и потопете в натрошения корнфлейкс.

Изпържете от двете страни до златисто. Извадете и оставете да се отцедят върху кухненска хартия.

Така панирайте и останалите филии хляб. Сервирайте ги поръсени с пудра захар, за гарниране използвайте различни видове сладко и кисело мляко.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар