Солена торта за гости

06/03/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"С тази великолепна солена торта наистина няма да се отървете от гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 487
  • Преглеждания за месеца810
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в леко подсолена вода. Оставете ги да се охладят, нарежете ги на малки кубчета и ги намачкайте.

Прибавете към тях 1/2 връзка ситно нарязан магданоз, чесън, кората и сока от половин лимон, щипка сол и черен пипер. В тортена форма с подвижно дъно сложете 1/2 от картофената смес.

След това в отделна чиния нарежете краставицата и домата на ситно, овкусете със сол и добавете катъка. Разбъркайте добре и изсипете върху картофената смес. Върху тях нарежете/настържете сварените яйца.

Овкусете с щипка сол, черен пипер и червен пипер. Накъсайте пилешкото месо и прибавете към него майонеза, черен пипер и изсипете върху яйцата. Отгоре наредете маслините и накрая прибавете останалата част от картофената смес.

Покрийте тортата с прозрачно фолио и оставете в хладилник за минимум 2 часа да стегне. След това извадете внимателно ринга и облепете борда на тортата с останалия магданоз и украсете с другите продукти /или по ваше желание/.

Да ви е сладко!

Източник: Идеята за солена торта е взаимствана от Йоли.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

RosMar
RosMar
08.03.2017 14:42
Аууу, Гери, разкошно изглежда. Сигурна съм, че е много вкусна.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв