Охлюви пане с чесън

06/03/2017
Diddy Portarskaот Diddy PortarskaЧирак
"Когато става дума за охлюви - средно положение няма - или ги обожавате, или не са били приготвени по тази рецепта "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се измиват и сваряват в подсолена вода. Варят се около 1 час. След това се отцеждат хубаво и оставят настрана, за да приготвим панировката.

Панировката е следната. В чиния омесваме брашното, галетата, чесънчето на прах и солта. В друг съд чукваме яйцата и ги разбиваме добре.

Започва панирането.

В тиган със сгорещено олио слагаме охлювчетата, като преди това всяко едно от тях се овалва в панировката, след това трябва да се окъпе в яйцата и след това да го изпържим в тигана. Пържим от всички страни, докато яйцата станат готови.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар