Овнешко месо със зелен фасул

06/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1. 5 кг
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 ч.ч.
  • зелен фасул - 1 буркан (консерва)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в собствения сос за около 30 мин. След това добавяме червения пипер и задушаваме още 10 мин.

Когато това стане добавяме ситно нарязаните моркови и кромид лук, задушаваме до омекване на зеленчуците.

След това добавяме настърганите домати и задушаваме още няколко мин. Когато това стане добавяме зеления фасул, заедно с водата му и 1 ч.ч. топла вода.

Подправяме с подправките и варим на тих огън около 2 часа.

Може да овкусим с малко чесън и кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар