Ябълков щрудел за диабетици

06/03/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Вкусен щрудел, от който могат да похапнат дори и хора със захарен диабет, защото е със стевия "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 686
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде.

В тенджера поставете настърганите ябълки и към тях добавете канелата, стафидите, 1/3 от пакетчето масло. Оставете ги на котлона за 5-10 минути и разбъркайте внимателно съставките да се смесят.

Накрая прибавете стевията и натрошените орехи. Разбъркайте хубаво плънката и отстранете от огъня.

Отделете две кори за баница от пакета и ги намажете с разтопеното краве масло. Разпределете плънката върху корите и навийте щрудела на руло да стане дълга пръчица.

Така се процедира и със следващите две кори до изчерпване на корите и плънката. Оформените рулца от щрудели се нареждат в тава. Нарежете на парчета. Печете за около 60 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар