Овнешко месо с ориз

06/03/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на порции, които задушаваме в собствената му мазнина и малко сол. След това доливаме топла вода и варим до готовност на месото.

В отделен съд сгорещяваме олиото и маслото и задушаваме ситно нарязания лук. След това добавяме настърганите моркови и прибавяме червения пипер и ориза.

Към тях добавяме настърганите домати и оставяме на тих огън за 5 мин. Изсипваме ориза в тавичка, добавяме черния пипер и ситно нарязания джоджен и разбъркваме добре. Отгоре нареждаме месото и заливаме с бульона.

Овкусяваме със сол и печем в силна фурна за около 30 мин. Когато ястието е готово поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар