Баница със сирене и краве масло

06/03/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Вадете готовите кори, но домашните яйчица - днес ще правим баница по тази рецепта и обещаваме да стане страхотна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 608
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се поставя содата да шупне. В купа се разбиват яйцата и към тях се добавя шупналото киселото мляко. Кравето масло се разтопява и с част от него се намазва тавата, в която ще се пече баницата.

Останалото краве масло се прибавя в купата при яйчената смес. Накрая се прибавя и натрошеното краве сирене. Всичко се разбърква хубаво.

В тавата се подреждат корите за баница на хармоника. Корите трябва да стоят нагънати на равномерни вълнички. Кората леко я посмачквате, без да я късате и я поставяте. След като се подредят всички кори в тавата се изсипва плънката равномерно в цялата тава.

Баницата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути. До придобиване на красивия златист цвят на баничката.

След като я извадите от фурната, напръскайте баничката с малко студена вода и завийте тавата с с кухненска кърпа отгоре. След пет минути вече можете да режете баничката и да я сервирате.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар