Специалитет в гювечета с овнешко месо

06/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1. 5 кг.
  • гъби - 1 ч.ч. сварени
  • домати - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. зелени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1 връзка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 70 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 30 минути.

След това добавяме ситно нарязаните лук, чушки, гъби и домати и прибавяме и маслото. Задушаваме всичко за 30 минути и добавяме червения, черния пипер и чубрицата.

Отново разбъркваме и разпределяме сместа в гювечета, като във всяко доливаме по малко вода. Захлупваме гювечетата и печем на умерена фурна около 1 час.

През това време разбиваме яйцата, заедно с млякото и заливаме всяко гювече. Връщаме във фурната и запичаме за 10-15 мин. Готовите гювечета поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар