Пълнено печено прасенце с шунка и гъби

06/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Има ли по-вкусен повод да поканите приятелите си на вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене360 мин.
Общо390 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прасенцето добре и го оставяме да се изцеди за 2-3 часа. След това го намазваме добре отвън и отвътре със сол и лимонов сок.

След това го напълваме с плънката, която приготвяме по следния начин:

В маслото задушаваме ситно нарязаните лук, гъби и шунка и добавяме черен пипер на вкус и джоджен. Разбъркваме добре и добавяме сол на вкус.

След като напълним прасенцето го зашиваме добре с конец и го слагаме в тавичка, на дъното на която слагаме лозови пръчки. Доливаме 1-2 ч.ч. вода и печем в умерена фурна за 4-5 часа. От време на време го поливаме със соса от печенето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар