Кейкчета с моркови и бадеми

07/03/2017
"Тези ароматни кексчета бързо ще се превърнат в любимия десерт на децата Искате ли да се обзаложим "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 125 г
  • кафява захар - 80 г
  • бадеми - 60 г смлени
  • масло - 50 г размекнато
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • канела - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Богати на фибри и магнезий тези кейкчета ще станат любимо здравословно меню на малчуганите.

Първо обелвам и настъргвам морковите. Разбивам маслото със захарта и канелата. Постепенно прибавям бадемите, смлени в блендер на брашно.

Разбивам и яйцата и ги прибавям едно по едно към сместа. Пресявам брашното и го смесвам с бакпулвера. Смесвам двете съставки и разбивам внимателно с миксер.

Разпределям тестото в шест индивидуални кейкови формички (ако не разполагате с такива, използвайте форми за мъфини), предварително намазани с масло.

Пека на 180 градуса, в продължение на около 40 минути.

* Съвет: Настържете морковите на ситно, за да се получи по-гладко тесто.

* Винаги накисвам ядките, които ще използвам (лешници, бадеми или орехи във вода за едно денонощие). Така те се белят по-лесно, вкусовите им качества се подобряват смилат се по-бързо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар