Печено прасенце с кисело зеле

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
12
"Цяло печено прасенце има в тава и за да не е само, сме добавили и кисело зеле - чудна вкусотия"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • кисело зеле - 1 бр. голяма кисела зелка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре прасенцето и го оставяме да се отцеди за 2-3 часа. След това го намазваме отвътре и отвън с лимоновия сок и сол и го напълваме с половината кисело зеле, което приготвяме по следния начин:

Нарязваме половината зеле на ситно и го задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза, червения пипер и водата и варим до набъбване на ориза.

Напълненото прасенце го зашиваме добре с конец и го слагаме в тавичка, на дъното на която сме сложили лозови пръчки, доливаме 1-2 ч.ч. вода и го печем в умерена фурна за 4-5 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето.

Останалото зеле го сваряваме и половин час преди да извадим ястието го слагаме около прасенцето да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: