Предястие с пушена скумрия

07/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Великолепно предястие, което да поднесете както с изтънчено бяло вино, така и с добре изстудена водка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • скумрия – 1 бр. пушена
  • кисели краставички – 4 бр.
  • грах – 4 лъжици /сварен/
  • майонеза – 3 с.л.
  • галета – 1 с.л. /непълна/
  • ориз – 125 г жасмин /1 пликче - доза/
  • моркови – 1 бр. голям
  • ролца от раци – 4 - 5 бр.
  • оцет
  • олио
  • за украса
  • хайвер - разбит
  • маслини
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата и костите на една пушена скумрия и я нарежете на дребни кубчета.

Киселите краставички настържете с рендето, прибавете към тях сварен грах от консерва и смесете с три лъжици майонеза и една непълна супена лъжица галета.

Сварете едно пликче бял ориз, от този, който е в дозирани опаковки, според указанието на кутията.

В отделен съд настържете един морков, леко овкусете с малко оцет и олио, за да не почернее. Отделно нарежете на тънко ролцата.

В малки рингове подредете продуктите, като първо сложете ориз и ги редувайте, както ви хрумне. Завършете пак с ориз.

Украсете по желание. Тук е с разбит хайвер, морков, маслини и копър.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар