Паниран октопод

09/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Единствената причина да спазваме диета от сутринта е, за да имаме повече място в стомаха за хрупкав паниран октопод!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 993
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • октопод - 1 брой голям или повече малки
  • яйца - 3 - 4 броя
  • бира - 50 мл
  • брашно - около 150 г + за овалване
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 - 2 ч.л. накълцан
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате голям октопод го почистете добре и го сложете да се свари за около 20 минути. След това го разчленете на парчета. Ако използвате малки октоподчета може без да ги варите и да ги оставите цели.

Овкусете октопода с малко сол и черен пипер на вкус, накълцаните магданоз и чесън и ги полейте с малко лимонов сок и зехтин. Оставете за 10 минути да се маринова.

Разбийте яйцата с бирата, малко сол и брашно, колкото да се получи гъстота на стандартна панировка. Овалвайте всяко парче октопод в панировката и пускайте в сгорещена мазнина.

Изпържете октопода равномерно от двете страни и отцеждайте парчетата върху решетка с кухненска хартия отгоре.подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ЯШАШОЯ
ЯШАШОЯ
17.02.2013 18:19
ОЯОАЯОЯА
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв