Ароматен двойно пухкав кекс

07/03/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102212359513
"Капризните не се задоволяват с малко, затова за тях приготвихме двойно пухкав кекс "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 924
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч
  • вода - 7 с.л. хладка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. (течна)
  • канела - за оцветяване (по желание)
  • масло - за намазване на формата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяте белтъците от жълтъците, при жълтъците сипете захарта и бъркайте до побеляване.

Белтъците разбийте на сняг с ванилията. Добавете постепенно водата при жълтъците, бакпулвера и по малко от брашното.

Прибавете и белтъците на сняг и с шпатула леко смесете, като бъркате леко в една посока. Ако обичате канела можете да оцветите малко от кашата.

Намажете формата с масло, сипете кашата и печете в умерена фурна, след изпичането и като изстине кексът посипете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар