Козунак Бриош

07/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Съчетаваме два любими сладкиша по един великолепен начин, за да получим този великолепен козунак бриош "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо745
  • Преглеждания за месеца744
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.

Завийте съда със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си. След което отново разбърквате, добавяте още 1 с.л. брашно и оставяте за втори път да увеличи обема си.

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и настърганите на ситно лимонови корички. Добавете сместа към втасалата мая, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло до удвояване на обема. Втасалото тесто, разделете на две части и оформете топки.

Разточете два листа като се стараете да бъдат с правоъгълна форма. Намажете единият лист с течен шоколад, а другия лист поставяте върху него и нарежете на лентички с размер не по голям от 2 см.

Всяка лента усуквате на фитил и редите в леко намазана с олио форма за кекс в кръг.

Оставете на топло за около час, поставете формата в студена фурна и включете на 150 градуса за първите 20 минути а после на 170 градуса, печете до готовност като проверявате с клечка. Готовия Бриош поръсете с пудра захар и сервирайте.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар