Козунак Бриош

07/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваГотвач452294451
"Съчетаваме два любими сладкиша по един великолепен начин, за да получим този великолепен козунак бриош "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 493
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 160 г
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко – 130 мл
  • олио – 120 мл
  • лимони – 0. 5 бр. кората
  • брашно – 500 г
  • мая – 20 г прясна
  • течен шоколад – за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.

Завийте съда със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си. След което отново разбърквате, добавяте още 1 с.л. брашно и оставяте за втори път да увеличи обема си.

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и настърганите на ситно лимонови корички. Добавете сместа към втасалата мая, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло до удвояване на обема. Втасалото тесто, разделете на две части и оформете топки.

Разточете два листа като се стараете да бъдат с правоъгълна форма. Намажете единият лист с течен шоколад, а другия лист поставяте върху него и нарежете на лентички с размер не по голям от 2 см.

Всяка лента усуквате на фитил и редите в леко намазана с олио форма за кекс в кръг.

Оставете на топло за около час, поставете формата в студена фурна и включете на 150 градуса за първите 20 минути а после на 170 градуса, печете до готовност като проверявате с клечка. Готовия Бриош поръсете с пудра захар и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар