Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Козунак Бриош

Козунак Бриош

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Козунак Бриош
Снимка: Мария Симова
1 / 2
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Съчетаваме два любими сладкиша по един великолепен начин, за да получим този великолепен козунак бриош"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 160 г
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 130 мл
  • олио - 120 мл
  • лимони - 0. 5 бр. кората
  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г прясна
  • течен шоколад - за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте.

Завийте съда със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си. След което отново разбърквате, добавяте още 1 с.л. брашно и оставяте за втори път да увеличи обема си.

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и настърганите на ситно лимонови корички. Добавете сместа към втасалата мая, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло до удвояване на обема. Втасалото тесто, разделете на две части и оформете топки.

Разточете два листа като се стараете да бъдат с правоъгълна форма. Намажете единият лист с течен шоколад, а другия лист поставяте върху него и нарежете на лентички с размер не по голям от 2 см.

Всяка лента усуквате на фитил и редите в леко намазана с олио форма за кекс в кръг.

Оставете на топло за около час, поставете формата в студена фурна и включете на 150 градуса за първите 20 минути а после на 170 градуса, печете до готовност като проверявате с клечка. Готовия Бриош поръсете с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: