Пиле с гъби в сметанов сос

07/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Знаете, че не може да устоите на нежния му вкус "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко филе – 300 г
  • олио – 30 г
  • чесън – 3 скилидки
  • пресни гъби – 200 г
  • готварска сметана – 200 мл
  • соев сос – 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на кубчета и запържете в нагрятото олио до леко златист цвят.

Докато се пържи месото, нарежете чесъна на ситно, почистете и нарежете гъбите на парчета с размера на кубчетата месо. Когато филето е готово, добавете чесъна и запържете за около 1-2 минути.

Добавяте нарязаните гъби и готвите на силен огън за още 5-6 минути. Накрая добавете сметаната и соевия сос, намалете огъня на слабо и разбъркайте ястието.

Когато започне леко да се сгъстява сметаната сваляте ястието от огъня. Сервирайте с ризото приготвено с 1 с.л. зеленчукова подправка в топъл вид.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар