Тортиля на фурна

07/03/2017
"Тиртиля с кренвирши? Направо две порции за нас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 630
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи - 7 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 3 с.л.
  • кренвирши - 3 бр. (или друг колбас)
  • олио - около 150 мл
  • сол
  • галета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на малки люспи или тънки колелца. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Сипете олиото в дълбок тиган и го поставете на котлона. Щом олиото загрее, сложете картофите и лука. Пържете до омекване на продуктите, като често разбърквате.

В дълбока купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с крема сиренето. Извадете готовите картофи с решетъчна лъжица и ги добавете към яйцата. Посолете и разбъркайте.

Намазнете и поръсете с галета дъното и стените на терин. Изсипете половината смес, сложете кренвиршите по дължина и покрийте с другата смес.

Печете в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути или до суха клечка. Ако е необходимо по време на печене се покрива с фолио.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар