Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с банани и шоколад на тиган

Сладкиш с банани и шоколад на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сладкиш с банани и шоколад на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
07/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Сладкиш на тиган - трябва веднага да го опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 120 г
  • банани - 3 бр. по - малки (или 2 големи)
  • малини - 6 - 7 бр.
  • тиквени семки - 50 г (сурово, белено)
  • черен шоколад - 100 натрошен
  • мляко - 5 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете млякото и олиото и отново разбийте добре.

Малко по малко слагайте и брашното, пресявайки го с бакпулвера и ванилията. Бъркайте с дървена лъжица.

Нарежете плодовете на малки парченца, тиквеното семе също и ги прибавете към сместа заедно със натрошения шоколад. Разбъркайте леко.

Разтопете половината от маслото в по-големичък и дълбок тиган, преценете според количеството смес и нека не е пълен догоре, за да има място да бухне (намаслете и страните му) и изсипете сместа. Похлупете с капак и оставете на бавен огън 20 минути. (при мен например от 9 степени на котлона, го оставям на 4, след 10-тата минута, намалявам на 3). Старайте се да не отваряте похлупака, за да не спадне.

След като изминат 20 минути, обърнете върху капака, а в тигана сложете останалото масло. Внимателно положете сладкиша да се допече и от другата страна още около 10 минути, като отново го захлупите.

Поръсете с пудра захар и оставете да се поохлади както си е в тигана и тогава го прехвърлете в чиния.

Съвет: Хубаво е тиганът да е с незалепващо покритие.

Правила съм този сладкиш и в по-малък на размери и дълбочина тиган, но при захлупване няма пространство да се надуе и залепва за капака. Това не е фатално и пак става добре, но е хубаво да се избегне.

Бърз и много лесен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Интересно предложение :)
18.04.2017 23:58