Задушена патица с картофено пюре

07/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 70 г
  • сол
  • за пюрето
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме патицата добре, след което я оставяме в хладилника да престои за 2 дни.

След това я нарязваме на порции и ги изпържваме в маслото и от двете страни. Към изпърженото месо добавяме ситно нарязания лук и настъргания морков, добавяме сол на вкус и оставяме да се задуши.

Прибавяме виното и водата, подправките и оставяме на огъня до готовност на месото. След това нареждаме месото в голяма чиния и го заливаме със соса от задушеното месо.

Отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз и около месото слагаме пюрето, което приготвяме по следния начин: Сваряваме картофа в подсолена вода, след което го пасираме като постепенно доливаме прясното мляко.

След това разбъркваме добре с миксер до получаване на пухкаво пюре, като добавим маслото, черен пипер и сол на вкус.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар