Задушена патица с картофено пюре

07/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме патицата добре, след което я оставяме в хладилника да престои за 2 дни.

След това я нарязваме на порции и ги изпържваме в маслото и от двете страни. Към изпърженото месо добавяме ситно нарязания лук и настъргания морков, добавяме сол на вкус и оставяме да се задуши.

Прибавяме виното и водата, подправките и оставяме на огъня до готовност на месото. След това нареждаме месото в голяма чиния и го заливаме със соса от задушеното месо.

Отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз и около месото слагаме пюрето, което приготвяме по следния начин: Сваряваме картофа в подсолена вода, след което го пасираме като постепенно доливаме прясното мляко.

След това разбъркваме добре с миксер до получаване на пухкаво пюре, като добавим маслото, черен пипер и сол на вкус.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар