Спаначени палачинки с топено сирене и пушена сьомга

07/03/2017
Evelina Kuzmanovaот Evelina KuzmanovaНовак
"Приготвили сме една гурме глезотия, с която да поглезите небцето си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямаме бланширан спанак можем да ползваме и пресен.

Изчистения от жилките и измит спанак попарваме за 1 мин. във вряла вода. Отцеждаме го добре и го оставяме да изстине. След като спанакът изстине напълно го пасираме добре с малко мляко.

Разбиваме 3 яйца с млякото, водата, захарта и малко олио. Към тях прибавяме пасирания спанак и малко сол. Добавяме брашно, докато се получи хомогенна смес с гъстотата на боза.

Пържим с 1 с.л нагорещено олио. От готовата смес приготвяме спаначените палачинки, като ги захлупваме една по една с чиния/капак, за да са топли и да останат меки за навиването.

Готовите вече палачинки намазваме с Филаделфия, слагаме сьомгата (нарязана на тънки ивички) и завиваме. Оставяме в хладилник за около 2 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар