Пъстри зеленчуци с колбаси

07/03/2017
Атанаскаот АтанаскаЧирак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • моркови - 100 г
  • праз - 100 г
  • картофи - 400 г
  • бульон - 250 мл готов
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • карамфил - 3 - 4 зърна
  • розмарин
  • захар - щипка
  • риган - щипка
  • магданоз - 3 - 4 лъжици
  • колбас - 400 г пресен или шунка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиства се и се нарязва на ситно лука. Изчиствате морковите и ги нарязвате на тънки колелца.нарязвате праза на тънки ивички, а картофите на малки парчета.

Поставяте приготвените зеленчуци в съд подходящ за микровълнова фурна. Изсипваме отгоре бульона, добавяме всички подправки и загряваме 12-15 минути.

През това време нарязваме колбаса (шунката) на кубчета и след като извадим съда от фурната ги добавяме и разбъркваме добре.

След това отново се връщат във фурната за 6-8 минути. Ястието се поднася със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар