Празена каша

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Празена каша1 / 2
09/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • олио - 1 к.ч. или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте съвсем ситно праза и го сложете да се запържва в загрятото олио и масло. Щом омекне разбъркайте с брашното, докато и то се запържи.

Прибавете след това предварително добре разбитите заедно яйца и кисело мляко, отново бъркайте добре и добавете магданоза и сол на вкус.

Щом празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pam
Pam
Млякото в крайна сметка прясно ли е, или кисело?? И вода на това нещо не се ли слага?
17.12.2012 17:33
12
1
Покажи всички подкоментари