неделя, 20 април

Празена каша

Публикувана от:
Видяно: 3 840 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Зеленчукови ястия
Рецепта за Празена каша
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • олио - 1 к.ч. или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване

Приготвяне на Празена каша

Накълцайте съвсем ситно праза и го сложете да се запържва в загрятото олио и масло. Щом омекне разбъркайте с брашното, докато и то се запържи.

Прибавете след това предварително добре разбитите заедно яйца и кисело мляко, отново бъркайте добре и добавете магданоза и сол на вкус.

Щом празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер.

3,8 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Pam

    2012-12-17, Оценка 5 от 5 за Празена каша

    Млякото в крайна сметка прясно ли е, или кисело?? И вода на това нещо не се ли слага?

Вкусна и лесна рецепта за Празена каша. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите категории за Празена каша. Изпитани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Празена каша в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.