неделя, 7 февруари

Празена каша

От фифиНовак 09/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2
Изпрати Празена каша
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо6 758
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • олио - 1 к.ч. или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Празена каша

Накълцайте съвсем ситно праза и го сложете да се запържва в загрятото олио и масло. Щом омекне разбъркайте с брашното, докато и то се запържи.

Прибавете след това предварително добре разбитите заедно яйца и кисело мляко, отново бъркайте добре и добавете магданоза и сол на вкус.

Щом празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.5 от 6 Гласа

Отзиви (1)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
3
0
Отговор
Pam

2012-12-17, Оценка 5.0 от 5 за Празена каша

Млякото в крайна сметка прясно ли е, или кисело?? И вода на това нещо не се ли слага?

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Празена каша. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите категории за Празена каша. Изпитани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Празена каша в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.