Празена каша

от фифиНовак
09/04/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо6 938
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка
  • олио - 1 к.ч. или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване

Приготвяне на Празена каша

Накълцайте съвсем ситно праза и го сложете да се запържва в загрятото олио и масло. Щом омекне разбъркайте с брашното, докато и то се запържи.

Прибавете след това предварително добре разбитите заедно яйца и кисело мляко, отново бъркайте добре и добавете магданоза и сол на вкус.

Щом празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.5
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Pam
17.12.2012 17:33
Млякото в крайна сметка прясно ли е, или кисело?? И вода на това нещо не се ли слага?
3
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с