Празена каша

09/04/2012
фифи
отфифиНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 083
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка
  • олио - 1 к.ч. или масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана
  • сол - на вкус
  • черен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте съвсем ситно праза и го сложете да се запържва в загрятото олио и масло. Щом омекне разбъркайте с брашното, докато и то се запържи.

Прибавете след това предварително добре разбитите заедно яйца и кисело мляко, отново бъркайте добре и добавете магданоза и сол на вкус.

Щом празената каша се сгъсти, я снемете от котлона и поднесете в купичка, поръсена с черен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pam
Pam
17.12.2012 17:33
Млякото в крайна сметка прясно ли е, или кисело?? И вода на това нещо не се ли слага?
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!