Задушена патица с гъби и фиде

07/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре патицата.

Сваряваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Към тях добавяме свареното фиде, нарязаните на кубчета яйца и запърженото масло.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме добре. С така приготвената плънка напълваме патицата и я зашиваме добре с конец.

Слагаме я в тенджера под налягане и добавяме 2 ч.ч. от бульона от варенето на гъбите, нарязания лук и морков и черен пипер. Задушаваме ястието за 1 час.

След като извадим патицата я слагаме в чиния и я заливаме с приготвения по следния начин сос: В маслото запържваме брашното и към него добавяме студения гъбен бульон и виното.

Подправяме с черен пипер и държим на котлона докато сосът се сгъсти. Към соса добавяме пасираните зеленчуци от задушаването на патицата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар