Задушена патица капама

07/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40613101
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути. След това добавяме маслото и нарязаните на ситно лук, моркови, гъби и целина.

Разбъркваме добре и прибавяме доматеното пюре, виното и 1 ч.ч. вода. Слагаме всичко в тенджера под налягане и варим за 30-40 мин.

След като отстраним ястието от огъня, ако е необходимо добавяме брашно и поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар