Задушена патица капама

07/03/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • лук - 5 - 6 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов листа - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • целина - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 70 г
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я нарязваме на порции, след което я задушаваме в собствената ѝ мазнина за няколко минути. След това добавяме маслото и нарязаните на ситно лук, моркови, гъби и целина.

Разбъркваме добре и прибавяме доматеното пюре, виното и 1 ч.ч. вода. Слагаме всичко в тенджера под налягане и варим за 30-40 мин.

След като отстраним ястието от огъня, ако е необходимо добавяме брашно и поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар